Топ 6: Безплатна програма за създаване на лого. Как да си направим лого сами

Изработване на лого с безплатна програма за създаване на лого на фирма или сайт. Как да си направим лого сами? Дизайн с онлайн инструменти и програма за сваляне на компютъра.

В днешно време може да се намерят в интернет много инструменти и функции за висококачествен лого дизайн. Те обикновено идват с различни шаблони и с обширна библиотека от дизайнерски елементи, които могат да ви вдъхновят и да ви помогнат в създаването на перфектното лого.

Name URL
Canva https://www.canva.com/
Hatchful by Shopify https://hatchful.shopify.com/
OnlineLogoMaker.com https://www.onlinelogomaker.com/
SquareSpace.com https://www.squarespace.com/logo-maker/
LogoFactoryWeb.com http://www.logofactoryweb.com/
Jeta Logo Designer Free Edition http://www.jeta.com/logos/

Нека сега да представим инструментите един по един с повече подробности:

Hatchful от Shopify

За предприемачи, които търсят лесен за използване създател на лога, който предоставя професионално проектирани изображения, Hatchful от Shopify е страхотна възможност.

Създаването на лого с Hatchful е интуитивно. Посетете уебсайта на Hatchful, щракнете върху „Get started“ и ще бъдете напътствани през избора на своето бизнес пространство, визуален стил, име на фирма и слоган.Безплатна програма за създаване на лого. Как да си направим лого сами

След това ще ви бъдат представени различни лога, генерирани въз основа на вашия избор. Изберете предпочитаното от вас лого и ще имате възможност да го персонализирате допълнително. Можете да настройвате цветове, текст и икони. След като сте доволни от дизайна си, щракнете върху „Next“ и вече можете да изтеглите логото си безплатно.

Предимства и недостатъци на Hatchful

Основното предимство на Hatchful е в неговата простота. Със своя процес на проектиране стъпка по стъпка и предварително направени шаблони, създаването на професионално лого е достъпно за всеки, независимо от дизайнерския му опит. Платформата също така предоставя безплатни лога с висока разделителна способност, което е значителен плюс.

Има обаче някои недостатъци на Hatchful. Опциите за персонализиране са ограничени в сравнение с други платформи, а генерираните лога са базирани на шаблони, което означава, че може да не са толкова уникални, колкото предпочитат някои фирми.

Сред забележителните характеристики на Hatchful е неговият специфичен за индустрията процес на създаване на лого. Hatchful може да предостави все по-подходящи предложения за лого, като адаптира процеса на проектиране към вашата индустрия.
Ограниченията се въртят главно около персонализирането. Hatchful предоставя по-малко инструменти за редактиране, отколкото някои други платформи. Липсата на функция за започване от празна бланка може да е ограничаваща за тези, които искат да създадат уникално лого.

OnlineLogoMaker.com

Когато става въпрос за много способни инструменти за създаване на онлайн лого, OnlineLogoMaker.com заслужава да бъде споменат. Платформата е любима сред начинаещите и сред някои специалисти и опитни дизайнери. Предлага различни опции за персонализиране, позволяващи на потребителите да създават сравнително уникални лога с професионално качество.

Започването на вашето пътуване в дизайна на лога с OnlineLogoMaker.com е лесно. Посетете уебсайта, щракнете върху „Start your logo“ и се озовете в редактора на лога. Тук можете да добавяте символи, форми и текст, след което да коригирате техните размери, цветове и позиции.02 Безплатна програма за създаване на лого. Как да си направим лого сами

Една отличителна функция е функцията „Upload Image“, която ви позволява да качвате и включвате своите изображения, придавайки на логото си уникален личен щрих. След като завършите дизайна, щракнете върху „Download“, създайте акаунт и можете да изтеглите логото безплатно.
Предимства и недостатъци от използването на OnlineLogoMaker.com

Плюсове и минуси

Най-забележителното предимство на OnlineLogoMaker.com е неговото богатство от опции за персонализиране. Тази платформа предлага един от най-разнообразните пакети за редактиране в категорията за създаване на безплатни лога с различни символи, форми и шрифтове.
От друга страна броят на функциите може да се окаже твърде огромен като за начинаещи и платформата трябва да предостави шаблони за лого, което прави процеса малко по-отнемащ време.

OnlineLogoMaker.com блести с функцията си „Upload Image“, която позволява на потребителите да включат лични изображения в дизайна на своето лого – рядка находка сред безплатните онлайн производители на лого. Неговите обширни функции за персонализиране, като различни шрифтове и символи, допълнително обогатяват потребителското изживяване.
Ограниченията на платформата се крият основно в нейната нужда от шаблони за лого, което може да възпре потребителите, предпочитащи по-бърз и по-рационализиран процес на проектиране. Въпреки това, за тези, които се радват на практически подход към дизайна, OnlineLogoMaker.com предлага съкровищница от творчески възможности.

SquareSpace.com

SquareSpace.com, известен предимно с възможностите си за изграждане на уебсайтове, също хоства прост, но ефективен инструмент за дизайн на лого. Неговият производител на лога се вписва безпроблемно в екосистемата SquareSpace, осигурявайки удобно за потребителя изживяване, което води до чист, минималистичен дизайн.

За да създадете лого със SquareSpace, отворете страницата им за създаване на лого и въведете името на своята компания. След това можете да търсите икони, свързани със своята индустрия, и платформата ще генерира дизайн на лого, включващ избраната от вас икона и име на фирма.

Всеки елемент от дизайна може да бъде модифициран. Можете да регулирате цвета, размера, позицията и ориентацията на иконата и текста, което прави възможно да приспособите своето лого към всякакви спецификации. След фина настройка на дизайна щракнете върху „Save Logo“, можете да изтеглите безплатно версия на логото с ниска разделителна способност.

Плюсове и минуси

Създателят на лого на SquareSpace се отличава със своята простота. Платформата е интуитивна и бърза за използване, което я прави отлична опция за тези, които търсят бърз и ясен процес на проектиране. Получените дизайни са изчистени и минималистични, според съвременните тенденции в дизайна.

Опростеността на платформата обаче също е ограничение, тъй като предлага по-малко гъвкавост и персонализиране, отколкото можете да получите от платформите с повече функции. Освен това безплатната версия предоставя само лого с ниска разделителна способност, което може да се наложи да бъде преработено за по-специални употреби.

Забележителна характеристика на създателя на лого SquareSpace е неговата интеграция с платформата SquareSpace, което позволява на потребителите бързо да внедрят логото си в техен уебсайт. Семплият, модерен естетичен дизайн на лога, които се произвеждат от тях, също се отличава от другите.

Ограниченията са съсредоточени около персонализирането и резолюцията. Създателят на лога е сравнително първичен, предлагайки ограничени опции за персонализиране в сравнение с други платформи. Освен това безплатната версия предоставя само лого с ниска разделителна способност, което може да отговаря на нуждите само на някои фирми.

LogoFactoryWeb.com

Невъзпят герой в света на дизайна на лога, LogoFactoryWeb.com предоставя проста и интуитивна платформа за създаване на този тип изображения. Насочен към подпомагане на предприемачи и малки фирми да развият своята идентичност на марката, LogoFactoryWeb.com предлага удобно за потребителя изживяване, което дава качествени резултати.

Създаването на лого с LogoFactoryWeb.com е лесен процес. След като сте на сайта, щракнете върху „Create Logo“. След това ви се представят различни символи и форми, организирани по категории. Изберете герой, който резонира с вашата марка, и го добавете към дизайнерското пространство.04 Безплатна програма за създаване на лого. Как да си направим лого сами

След това можете да добавите текст, да коригирате шрифта, размера и цвета и да позиционирате всеки елемент, както сметнете за добре. Има и опция за качване на вашите изображения. След като сте доволни от дизайна си, щракнете върху „Save Logo“, създайте акаунт и изтеглете логото си.

Предимства и недостатъци

LogoFactoryWeb.com блести със своята простота и лекота на използване, което го прави идеален вариант за начинаещите в дизайна на лого. Неговата категоризация на символи улеснява бързото сърфиране, а функцията за качване на персонализирани изображения е значителен плюс.

Платформата обаче има и своите недостатъци. Има по-малко опции за персонализиране в сравнение с по-напредналите платформи и качеството на символите и формите може да отговаря на стандартите само на някои клиенти.

Силата на LogoFactoryWeb.com се крие в неговата простота, обслужваща потребители, които се нуждаят от бързо и лесно решение за дизайн на лого. Категоризираните символи и възможността за качване на персонализирани изображения са жизненоважни функции.
Ограниченията включват по-малка гама от опции за персонализиране и по-ограничена колекция от символи и форми. Освен това може да се наложи подобряване на качеството на логата за печат с висока разделителна способност или цифрова употреба.

Jeta Logo Designer Free Edition

Jeta Logo Designer Free Edition е софтуер за изтегляне, предлагащ много възможности за дизайн на лого. С библиотека от над 5000 векторни форми и изображения, Jeta разполага с широка гама от опции за всеки, който иска да създаде професионално лого.

След като изтеглите и инсталирате Jeta Logo Designer, стартирайте приложението и започнете нов проект. Можете да преглеждате огромна библиотека от форми, символи и шаблони, след което да плъзнете и пуснете избраните от вас елементи върху дизайнерското платно.
Персонализирайте цвета, размера и ориентацията на избраните от вас елементи, добавете текст с различни шрифтове и коригирайте подравняването, разстоянието и оформлението. След като сте доволни от дизайна си, запазете проекта и експортирайте логото си в предпочитания от вас формат.

Плюсове и минуси

Jeta Logo Designer се отличава с предлагането на множество дизайнерски елементи и опции за персонализиране на високо ниво. Софтуерът предоставя изключително гъвкава и креативна среда за дизайн на лого.

Въпреки това като софтуер за изтегляне той може да не е толкова достъпен, колкото онлайн платформите. Освен това безплатното издание предлага ограничени функции и достъпът до цялата библиотека изисква закупуване на бизнес версията.

Обширната библиотека от форми, символи и шаблони на Jeta е най-забележителната му характеристика. Тази широка гама от опции обаче идва с ограничения в безплатното издание и пълният достъп изисква платено надграждане. Освен това софтуерът за изтегляне изисква повече ангажимент, за да започнете, отколкото опциите, базирани на браузър.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.