Наши примери за лого дизайн и изработка безплатно или на ниски цени

Тук събираме примерчета на собствен лого дизайн и изработка на лога.

Ще добавяме и други примери за лого дизайн, независимо дали става въпрос за наши собствени проекти или сме имали поръчка за изработка.

Направихме лого на бъдещ сайт по антропософска медицина,

който се очаква да стартира в близките месеци. Материалите за него са готови като за старт, ще се напишат и още. България има нужда от такъв портал, защото тук семинарите по антропософска медицина обикновено са само за начинаещи и до там се приключва работата.

програма за лого дизайн безплатно

Логото „Антропософска медицина“.

Новият сайт ще даде възможност за по-задълбочено проникване в иначе нелеката материя и да се надяваме, че ще стане предпоставка у нас да има по-задълбочени семинари по темата и, дай, Боже, първите антропософски лекари.

По този повод направихме дизайна на логото напълно безплатно, използвайки програмата за лого дизайн Illustrator.

Логото е в задължителния векторен формат и се вижда еднакво добре както на минимални, така и на максимални размери. Все още не е оцветено, защото сайтът не е готов. Ще го колоризираме по-нататък. По-долу даваме и други примери за лога.

Коя е подходящата програма за лого дизайн.

Без съмнение това е Adobe Illustrator, но тя за съжаление е платена или трябва да си я осигурите по някой от недотам честните способи, като например изтегляне от сайтовете за торенти.

Илюстраторът дава възможност да се работи усърдно с векторни изображения и като свикнете с първоначалния шок от това, че не е много интуитивно направена, скоро вече ще сте истински гуру на програмката.

За ваше улеснение и зарибявка в интернет има хиляди безплатни видео туториъли как се работи с Илюстратор. Достатъчно е да ги потърсите, включително и в споменатите торент сайтове. Но има и още десетки хиляди видео класове и обучения, където срещу 5-50 долара ще получите едно задоволително стартово ниво. Те също си заслужават и парите, и всичко!

Също, разбира се, за целта можете да ползвате и програмата Photoshop, но там възможностите са решително по-ограничени от тези на илюстратора. Има и множество безплатни софтуери за правене на лога, но те също трябва да бъдат изучени от вас, а ако така и така ще учите, защо да не се научите директно на най-доброто!?

Изработихме ново лого на сайта Лечител.NET,

lechitel изработка на лого

Логото на Lechitel.net

тъй като старото беше леко невзрачно (23 септ. 2015). Подновяваме логата на сайтовете, които смятаме да развиваме в бъдеще и на които ще се постави особен акцент. Лечител е един от тях, защото е на стар домейн, авторитетен в нишата си и се списва от интелигентни и съвестни автори.

Сайтът е от 8 декември 2010 година и въпреки че има възходи и спадове, в момента при него тенденцията е положителна. Показва се по много хубави думи в Гугъл и има постоянна и безценна аудитория.

За логото сме подбрали хубав шрифт, който работи с кирилица: Flange BQ и цветове, които си подхождат. Ще се радваме да научим мнението ви за него долу в коментарите!

Добавихме ново, по-добро лого на Здраве.Орг,

дизайн на лого изработка с вектор

Дизайн за лого на Здраве.Орг, векторна изработка

защото старото не беше векторно и стоеше прекалено тежко (16 септ. 2015). Това е изработено само с вектор в шрифт Neogrey Medium, на прозрачен фон с използване на Touch Type Tool-а и Vertical Type Tool. Може и още по-добре да се направи, но това следващия път.

От тук надолу следват стари лога, които са правени на фотошоп или с безплатни програми за лого дизайн и не са във векторен формат, тоест не си ги харесваме много. Гледайте само тези, които са по-горе.

Бързо лого на спортния сайт Засада.БГ

изработка на лого дизайн за Засада.бг

Логото на Засада.БГ. Кликни за по-голям размер!

Наложи се да направим логото на сайта Засада.БГ наново (28 юли 2015 г.). Принципно лого с такава трудност би било на цена от 25 лева без ДДС за потенциалните клиенти, които биха пожелали нещо подобно.

Направихме ново лого на сайта www.zdrave.org.

Той беше позанемарен, но напоследък започнахме да го обновяваме редовно. Разбира се, не всеки ден, но това не е новинарски сайт все пак и няма нужда от прекалено често обновяване. (Това лого е добавено на 14 юли 2015г.)

Изработка на лого, дизайн

Лого дизайн на сайта Здраве.ОРГ.

Да не говорим, че и ако всеки ден изпращаме мейл за нова публикация на своите абонати във feedburner.google.com, те скоро ще престанат да ни бъдат абонати.

Изискването на самия дизайн беше логото да бъде с размери 300х70 пиксела (както и при горното лого), затова го направихме така с оптимален обем от 19 килобайта, за да не товари сайта излишно.

По-нескромно е логото на Разкрития за профилна снимка във Фейсбук.

изработка на лого, дизайн на профилна снимка

Модификация на логото за профилна снимка на Разкрития.Ком във Фейсбук

То трябваше да събере името на сайта на три реда и да добавим към него някакъв помощен елемент, който да загатва за разследвания, конспирации и прочие неща. (Логото е добавено на 1 юли 2015.) Макар и банална, лупата е разбираем от всички символ, затова си позволихме да я използваме тук.

По-семпличко е новото лого на Лекар.БГ, създадено отново за Фейсбук.

изработка на лого на Лекар.БГ във варианта фейсбук дизайн

Логото на Лекар.БГ разчита на съчетанието на цветовете.

То е съставено само от думата „ЛЕКАР“ и разширението на .bg-домейна (добавено на 25 май). Тук сме заложили повече на съчетанието на цветовете и на това, логото да се вижда добре и при по-малък размер, какъвто заемат профилните снимки във Фейсбук.

Лого и на БГ Билка.

По-долу ще видите логото на сайта БГ Билка. То беше направено като стартово изображение по повод пускането на сайта за билки, защото самият дизайн изискваше лого с размери 300 на 70 пиксела. (Добавено на 5 май 2015 година.)

изработка на лого дизайн

Логото на сайта bgbilka.com

Принципно тази услуга е безплатна за наши редовни рекламодатели по новинарските сайтове, но се наемаме да приемаме и поръчки, като нашите цени са едни от най-приемливите. И все пак зависят от желанията клиента.

Също така на редовни рекламодатели или при поръчка на приемливи цени правим и рекламни банери, примери за чиято изработка можете да погледнете в статията, към която даваме линк по-горе.

И в бъдеще ще ви представяме нашата „продукция“ в резултат на лого дизайн и изработка. Ако искате и вашето лого да се появи тук заедно с линк към сайта ви, поръчайте го при нас! Можете да се свържете с нас през формата за коментари или на имейл info@lekar.bg, за да ви дадем оферта.

Цените не са високи и зависят от степента на сложност при изпълнението на идеята. Пишете ни!

Кога се предлага този дизайн безплатно?

програма за лого дизайн

Примери за лога, направени с най-добрата програма за лого дизайн Илюстратор

Правим на някои клиенти лого дизайн и банер дизайн напълно безплатно, ако те станат рекламодатели на някои от сайтовете ни, които поддържаме. Цените за реклама не са никак високи, даже са в пъти по-ниски от това, което нормалните график-дизайнери искат за направата на едно елементарно лого. Така при нас хем използвате услугата по безплатен лого дизайн, хем и получавате някакъв трафик към сайта си. Този трафик съответства на цената на вашата инвестиция и общо взето си избива парите, ако имате продукт за продаване и го продавате правилно.

Къде можем да намерим добри уроци по лого дизайн, включително и видео.

Вие и сами можете да се научите да правите лога, ако знаете дори малко английски. Принципно английският не е абсолютно задължителен, защото нещата се вижда как се правят на монитора. Но, разбира се, ако го знаете, толкова по-добре. Препоръчваме ни най-добрите уроци по лого дизайн, които до момента сме срещали в нета ТУК: Курсът на Тара Роскел. Ще ви бъдем благодарни, ако и вие добавите нещо интересно, което да гледаме и ние.

Ще продължим статията с други теми, свързани с основното й направление, които биха заинтересували хората, съвсем скоро. Те са:

  1. Кои са хубавите книги по темата?
  2. Коя безплатна програма за лого дизайн можем да ползваме?
  3. Къде онлайн можем сами да си направим лого дизайн?
  4. На каква цена се предлага патентоване на лого?
  5. Можем ли да си направим лого без програми?

Това ще бъде конспектът, по който ще дописваме тази статия. Върнете се пак тук скоро и ще имате инфото.

***

Тук добавям и едно бонус-видео за това, как да копираме най-лесно лого от сайт в наш банер. Снимах го, за да обясня на колежка как да действа във Фотошоп, като това да й отнеме най-малко време. Също така има и малко подробности във връзка със записването на файловете за уеб.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.