Какво представлява един абзац в WordPress. Писане в Текстов редактор

Много хора обичат да си напишат текста в Word и после да го копират в WordPress заедно с форматирането, но това може да доведе до печални последствия.

Най-вече това може да навреди на прегледността на публикувания материал, но също така и често води до прекалено излишен и „нечист“ код, който „чупи“ реклами, вкарва в ужас търсачките и води до непредвидими истории.

Затова който обича, нека пак да си пише в Уърд, но да копира текста си без форматиранията, като го постави на сайта в режим на Текстов редактор и после ръчно да си добави колкото украшения иска.

wordpress визуален текстови редактор - 01 24Един от проблемите, които възникват, ако човек не прави разлика между Текстов и Визуален редактор, това е разделението на абзаци. По принцип в областта на компютърния набор под „абзац“ се разбира текстът от ентър до ентър или от нов ред до нов ред. Но в Уърдпрес нещата стоят по малко по-различен начин.

Първото е един вид кодов режим, в който форматирането, видеото, линковете и т.н. са под формата на кодове или на чист текст, какъвто е в Notepad, да речем. А Визуалният редактор представя нещата форматирани, както са в Уърд: What You See is What You Get (или WYSIWYG).

Но самото форматиране е да се прави в Уърдпрес, а не в Уърд, защото, както казахме, иначе материалът би се задръстил от излишни кодове. Затова много колеги пишат директно в Уърдпрес или пишат където и да било, но форматират в Уърдпрес, за да не се получава двойна работа.

Аз в последно време пиша в Гугъл Драйв, защото имам достъп до текстовете си от различни компютри и устройства и няма нужда да си ги препращам като прикачени файлове от компютър на компютър.

wordpress визуален текстови редактор - 01Но много автори не обичат Гугъл Драйв, защото това е свързано с придобиването на нови умения, което често пъти се счита за нещо отвратително.
Нов ред в Текстов редактор и нов ред във Визуален редактор са две различни неща. В първия случай нов ред не означава нов абзац.

Един нов ред във Визуален редактор се равнява на два нови реда в Текстов редактор.

Един нов ред във Визуален редактор разделя текста на два абзаца. Един нов ред в Текстов редактор не разделя текста на два абзаца.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.