Как се качват статуси във Фейсбук (ВИДЕО)

3-минутно видео в отговор на въпроса „Как да сменяме заглавието и описанието, когато качваме статуси на фен страница във Фейсбук“.

Не успяхме да го докараме до превъзходно качество, но се вижда за какво става дума. Получи нещо по-подробно – как се качват статуси във фенстраница на Facebook по принцип, отчитайки много фактори и възможни източници на трафик.

Всъщност идеалните статуси са доста по-подробни от това, което показваме, то беше снимано само за да отговори на въпроса как се сменят заглавието и подзаглавието.

А как се качват статуси във Фейсбук е по-обширна тема. (Текстът продължава и след видеото.)

Ето как се прави, придружено с малко аргументация:

1. Пействаме URL на публикацията в полето за писане на нов статус;

Това е нужно, за да може Фейсбук сам да извлече анонса и картинката автоматично. После този грозен URL-адрес се маха, за да бъде постът ни привлекателен за потребителите и да лъха на професионализъм.

2. Под линка ни се отваря изображение и оригиналните заглавие и описание.

Ако не се отвори само̀ въпросното изображение, можем да го качим ръчно, даже често пъти е по-добре да се качи ръчно. Във всеки случай, ако не се отвори автоматично, не бива да се отчайваме напълно, а да го качим ръчно. Това не важи за постването в групи и на личен профил. Там, ако не потръгне работата, качете първо изображението и после добавете линка в статуса си.

Аудиторията усеща кога илюстрацията е направена специално за нея и кога е просто хвърлена ей така, да има. Затова в по-важните за вас случаи използвайте илюстрация, различна от тази на сайта ви и нека тя да е съобразена с особеностите на аудиторията във Фейсбук.

3. Сменяме заглавието и описанието на статуса с такива, които са подходящи за Facebook

и биха предизвикали интерес, в същото време са уникално съдържание. Заглавието и описанието е добре да се променят и по друга важна причина. Фейсбук има лошия навик да си присвоява публикациите ни. Описал съм подробно как и защо се прави, за да констатираме това и да избегнем неприятностите, ТУК.

Но при все че има доста възможности, най-добрата от тях си остава да сменим заглавието и подзаглавието, докато качваме анонса в социалната мрежа. Така щетите и нервите са най-малко.

5. Изтриваме дългия и грозен URL адрес от полето за писане,

защото той вече си е свършил работата. И защото пречи, дразни, разваля доброто впечатление;

6. Добавяме от себе си и същинския статус, в който включваме съкратения линк.

Да, това, че по-долу имаме анонс, който сам е линк, не пречи да добавим и още един, вече съкратен и красив. Ако има и съкратен линк освен този в анонса по-долу, на който му сменихме заглавието и описанието, вероятността да кликнат върху един от двата е по-голяма;

7. Добавяме призив за действие.

статуси фейсбук хаштаг

Заради ужасната търсачка на Фейсбук, използвайте #хаштагове в статусите си, за да ви намира някой все пак.

Ако кажем на потребителите какво действие се очаква от тях, вероятността да го изпълнят е по-голяма, отколкото ако не им кажем;

8. Добавяме #хаштаг, съдържащ ключовите думи, по които съществува по-голямо търсене.

Такива хаштагове е хубаво да се слагат в самия текст на статуса във Фейсбук. Те представляват отделни страници от социалната мрежа, които се индексират отделно и също могат да бъдат източник на трафик към страницата и към сайта.

Това са само част от изискванията за постване на статуси, включително и за децата, във Фейсбук. Изброили сме само по-важните, които масово не се знаят и не се използват. Ще ви бъдем благодарни, ако споделите своя начин за вършене на тази важна част от работата, наречена писане и публикуване за интернет.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Как се качват статуси във Фейсбук (ВИДЕО)

  1. Здравей! Прочетох доста полезна статия в блога ти за публикуването във FB и ръчното индексиране преди това! Не мога обаче да си отговоря на един въпрос. Кое е по-добре – в поста да се пейства кратката връзка, която взимаме от админпанела, или съкратен чрез bitly линк?

    • Най-добре е да се пейства първо целият адрес на статията, докато се покаже автоматично заглавието и изображението. После в текста вече вмъкваш съкратен линк, без значение какъв – който ти е най-удобен.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.