Новинарски сайтове

Предлагаме ви списък с някои от добрите новинарски сайтове в България, които можете да следите или да рекламирате в тях на най-достъпните цени в българския интернет.

Здравни сайтове и други:

 1. www.lekar.bg – един от най-старите и влиятелни сайтове за здраве с над 20 000 посещения дневно.
 2. http://www.chudesa.net/ – това е един от най-старите ни проекти. Окултна информационна агенция „Чудеса“. Повече от 10 000 уникални посещения на ден!
 3. http://www.zdrave.org/ – Сайт за здравето с добър процент на трафика от Гугъл. Около 5000 посещения на ден само от търсачки.
 4. http://lechitel.net/ – Влиятелен сайт за здраве и алтернативно лечение. 5000 посещения дневно, здравен, новинарски.
 5. http://zdrave.ws/ – Популярен здравен сайт. 20 400 посещения дневно, здравен новинарски сайт;
 6. http://doctorbg.net/ – новинарски сайт за здравето, 15 000  посещения на ден;
 7. http://www.bilka.info/ – 10 000 посещения дневно, за билки, много добре позициониран
 8. http://www.bilkovichayove.com/ – домейн от 2010 година, индексира се по добри ключови думи във връзка с билките.
 9. http://www.figurata.com/ – 1000 посещения дневно, новинарски, за отслабване
 10. http://www.gotvarski.com/ – 1100 посещения дневно, готварски рецепти;
 11. http://kosopad.org/ – от този сайт нашият клиент остана много доволен, защото той беше изграден за отрицателно време с лек и приятен дизайн, а първото място по ключова дума „Косопад” беше заковано!
 12. http://strahovanevroza.com/ – С чудесния дизайн впечатлихме колегите си, а също със създаването му помогнахме на много хора, които страдат от страхова невроза. Малко след изграждането му един от най-добрите лекари в България реши да го закупи, защото първото място по ключова дума „Страхова невроза” беше наше.

Новинарски сайтове +

 • https://paralel42.com/ – новинарски сайт за известни хора, политика, скандали, бизнес, свят, мистерии и любопитни факти. В началото на април 2019 стартирахме новия сайт „Паралел 42“, който освен здравни материали има и малко новинарски – предимно очерци за известни хора. Той също така ще застъпва и част от селскостопанската тематика, която напоследък все по-силно интересува българите. По тази причина „Паралел 42“ бързо се издигна в Топ 3 на най-посещаваните сайтове от нашата група.
 • http://zona98.com/ – Домейн от 2005 година.
 • https://portal-21.com/ – Домейн от 2015 г.

Последна актуализация на горния списък: 14 ноември 2019 година.

Искате да публикувате статия на някой от тези сайтове с цел SEO?

Ваша статия с линк може да бъде публикувана на всеки един от горните сайтове срещу неголямо заплащане. За контакт използвайте формата за коментари и оставете валиден имейл адрес, който проверявате. Гаранция, че публикацията ще стои на сайта – 1 година. Това не значи, че ще я махнем след като мине едната година, а само че даваме гаранция, че за това време сайтът няма да бъде продаден, че няма да правим мащабни промени във връзка с всекидневните ъпдейти на Гугъл и няма да има други форсмажорни обстоятелства. Тоест ако нещо от тези неща се случи в рамките на тази година, което да налага изтриването на статията, парите ви ще бъдат възстановени.

Изискване към статията е тя да има 95% уникалност според инструмента Адвего. Задължително е обаче това, което качвате, да го няма на друго място в интернет, нито ред от него. Тоест да не бъде копи-пействано, а да се напише специално за сайта. Под „уникалност“ се разбира какъв процент от текста не се намира на други места в интернет. Тя не бива да е по-малко от 95 процента, иначе няма да имате трафик от Гугъл. Инструментът за проверка на уникалност на собствените ни текстове се казва Адвего Плагиатус и е руски. Дърпа от тук: https://advego.com/plagiatus/. Видео как се работи с програмата: https://youtu.be/2m0TJqJKnW4. Изискването е преди да ни изпратите статията, да я проверите с този, а не с друг инструмент, и той да показва не по-малко от 95% уникалност.

Другото изискване е статията да бъде четена от поне един човек, без да се брои авторът. Авторите, особено ако са от така наречените „копирайтъри“ по правило никога не четат „собствените“ си текстове, защото не се подписват с името си и не ги интересува. Най-често техните текстове са копи-пейст, пълни с грешки и безсмислици, затова избягват да ги четат. Просто им е неприятно да го правят. Ако един текст не е четен от човек, успешно завършил пети клас, това си личи още от първите му редове. Такива текстове не приемаме, защото излизаме от позицията, че те ще бъдат неприятни и за самите читатели. Добре е и за вашето SEO текстовете да са хубави, да са оптимизирани по второстепенна ключова дума и да носят стойност на читателите. Така те ще се позиционират на първа страница в Гугъл, ще носят трафик и на рекламиращия, и на рекламирания сайт и ще има полза от тях за сеото. Статии, представляващи така наречения thin content, с лошо качество, нулева полза за читателите и нулев трафик, са вредни и за вашата кампания. Те по-скоро биха ви свалили надолу в резултатите.

Ето и по другите ви запитвания на рекламодатели:

 • Статии, написани от нас, струват 50 лева за 1000 думи или 30 лева за 500 думи.
 • Рекламно каре с размери 300х70 px в долната част на сайдбара струва 30 лева на месец. Ако искаме друг обем или друго място на сайта, ще трябва да преизчислим цената на базата на тази.
 • Цените са без фактура и без ДДС и важат само за посочените от вас тематични категории.

Продадени новинарски сайтове (вече нямаме нищо общо с тях):

 • www.goreshto.net
 • www.bgbilka.com
 • www.kliuki.net
 • www.razkritia.com
 • www.kliuki.bg
 • www.kliuki.ws
 • www.mamita-bg-com

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.