2018: Най-хубавите филми онлайн, които съм гледал (дописва се постоянно)

Ето една сериозна класация на най-хубавите филми онлайн през 2018 година, които съм гледал. Списъкът се допълва от новите заглавия, които излизат и ще продължат да излизат и през 2019 г.

Представям ви трейлъри и информация за филмите, които най-много са ми допаднали през 2018 година. Текстовете са били актуални към момента на излизането им. Ако има нещо, което вече не е актуално или разполагате с по-съвременно инфо, пишете в коментарите, за да го поправим. Също така добавяйте и вие любимите си заглавия от тези, които са излезли през въпросната година онлайн, за да гледаме и тях, ако сме ги пропуснали.

Филми с премиера 2018:

Unsane, Не на себе си (2018)

Клаустрофобичен ужас от Стивън Содърбърг, сниман на iPhone. Отзивите са повече от противоречиви, но за мен е в топ три от излезлите филми тази година, които съм гледал. Има го в торентите навсякъде с перфектно качество, аудио и субтитри на руски и английски.
Има го онлайн в Замунда във всякакви варианти на качеството и с български субтитри ТУК!
ИМДБ: https://www.imdb.com/title/tt7153766/
Хаштаг: #Steven Soderbergh, #Unsane, #ужаси, #хорър, #horror

The Devil’s Doorway, Вратата на дявола (2018)

През есента на 1960 г. отец Томас Райли и отец Джон Торнтън са изпратени от Ватикана да разследват анонимен сигнал за наблюдавано чудо. Една от статуите на Дева Мария е проплакала с кървави сълзи.

Тя се намира в дом за пропаднали жени, известни като Сестрите Магдаленки. Сигурно помните драмата The Magdalene Sisters (2002). За същото става дума. Но освен забременели без брак, набедени за вещици и др.п., в тази „перачница“ на Магдалина са били затваряни и дами, които са знаели прекалено много за тайните на църквата. А също и деца.

И така до 1960 г., когато се провежда действието на The Devil’s Doorway (2018). Впрочем последният „приют“ за Магдалинки е бил затворен чак през 1996 г. Ирландците са сериозни.

Британско качество в иначе поизтърканата филмова техника #FoundFootage. Жестоки актьори, оператор и музика – адекватни колкото си искат. Напрегнато действие по всички правила на жанра #ужаси.
👹 Намерих го за дърпане в добро качество и без руски дублаж само в 1337x.io, ТУК. Ако междувременно го откриете другаде онлайн и особено със субтитри, моля, пишете в коментарите, защото филмът е наистина жесток!
👹 Английски субтитри в opensubtitles
👹 В Доматито: https://www.rottentomatoes.com/m/the_devils_doorway/
👹 ИМДБ: https://www.imdb.com/title/tt6793280/
👹 Хаштагове: #TheDevilsDoorway, #хорър

La nuit a dévoré le monde, Нощта изяжда света, The Night Eats the World (2018)

На сутринта след голямо парти младеж се събужда в Париж, превзет от зомбита. „Пак ли!“ – би възкликнал предубеденият зрител, който вече е видял какво ли не. От кого ли не беше превзет горкият Париж! То не бяха зомбита, то не бяха български цигани, то не бяха чудеса…

Но подобен филм не сме виждали. Това е свежа вълна в жанра. Очакванията ви ще бъдат онеправдани, така че подходете без предварителна нагласа.

Има го в Зелката в идеално качество, в Замунда и в РуТракер (с руски дублаж). Субтитри на английски се намират в opensubtitles.org, но може и без тях, защото репликите в целия филм са преко сили около 160-170.

Нищо от излязлото тази година не ми е харесало повече от: La nuit a dévoré le monde (2018) (The Night Eats the World). 10 от 10, поради липса на повече.

Ghostland, Страна на духове (2018)

Новото творение https://www.imdb.com/title/tt6195094/ на режисьора Pascal Laugier излезе онлайн в Замунда с бг субтитри, ТУК. Ложие е автор филма Martyrs (2008), от спомена за който все още някои хора ги побиват тръпки.

Макар да не може да се сравни с „Мъчениците“ по бруталност, #Ghostland е изключително притеснителен, мъчителен за гледане и съдържа наистина гадни сцени.

Така че не ви го препоръчвам. Както е модерно да се казва, гледайте на своя отговорност! Една от негативните оценки за този #хорър гласи „Unoriginal, nihilistic torture/rape-fantasies for sociopaths.“ Напълно съм съгласен с това твърдение 🙂

Оценката му в IMDB е 6.3 от над 9 960 гласували, което е супер високо като за жанра #ужаси. И има защо.

Calibre, Калибър (2018)

Реалистичен и убедителен трилър. Държи в напрежение до края: https://www.imdb.com/title/tt6218358/

Това е първият пълнометражен филм на режисьора Matt Palmer. Сниман е предимно в горите на Шотландия, но има и малко северна пустош за гледане. Ако смятате да ставате ловджии, все още не е късно да си дръпнете #Calibre (2018).
–––––
Намира се с английски субтитри или руски дублаж.

Dans la brume, В мъглата, Just a Breath Away (2018)

dans la brume / в мъглата (2018)Апокалиптичен филм, чието действие се провежда в Париж, показва потъването на града в отровна мъгла.

Актьорът в главната роля Romain Duris е сам по себе си достатъчна причина да се гледа, но като добавка може да се сложи и напрегнатото действие, добрата кинематография и адекватната музика. Забележителни градски пейзажи от столицата на Франция, хващащи окото зрителни ефекти. Стабилен съспенс и неочаквано развитие на нещата.

Украинката Olga Kurylenko не е от най-големите достойнства на филма, но е факт, че много се старае.

Това е вторият парижки апокалипсис, който си струва да се види тази година, след „La nuit a dévoré le monde“ (2018) (The Night Eats the World).

Има го в Замунда с български субтитри и хубаво качество ТУК.
––––
ИМДБ: https://www.imdb.com/title/tt5092380/
Има и почти едноименна песен на Жо Дасен: https://youtu.be/ATlWMlYc0dE 🙂
Страница: https://www.facebook.com/DansLaBrume.lefilm/
Хаштаг: #DansLaBrume, #JustABreathAway
Трейлър:

A Quiet Place, Нито звук (2018)

Прекрасен! И наистина страшен. Но за да ви подейства правилно, трябва да се гледа само на кино. Онези, които бяха отишли да се посмеят на поредния хорър, напуснаха залата с подвити опашки (от шубе!)

The Warning, Предупреждението, El aviso (2018)

Приятен испански #mindfuck: Отчаян млад математик, скоро излязъл от лудницата, спрял да си пие хапчетата, зарязан от гаджето си, която се е хванала с най-добрия му приятел, става свидетел на убийството на въпросния приятел. Ще успее ли математиката да разгадае поредица от убийства, извършени през април 1955, 1976, 2008 и др., или ако младежът си глътне Рисперидончето, всичко отново ще бъде окей?
––––
😬 Има го в Зелето с английски субтитри.
😬 ИМДБ: https://www.imdb.com/title/tt3711510/
😬 В Доматито: https://www.rottentomatoes.com/m/the_warning_2018/
😬 Хаштагове: #TheWarning, #ElAviso, #Thriller

Bad Samaritan, Лошият самарянин (2018)

Bad Samaritan Лошият самарянин 2018Младеж, предпочитащ да се издържа с кражби, вместо да се хване на работа, попада на твърде неподходящ обект за обир. Изненадващо добро като за филм от клас Б: David Tennant е страшно убедителен в ролята си на богат и интелигентен гад.

Всъщност го чакам още от пролетта, когато излезе в лошо качество насам и натам. Вече може да се намери по торентите без никакви ядове. Има оценка от 6.3 в ИМДБ от над 5 240 гласували.

Засега само с английски субтитри и/или руско аудио.
#BadSamaritan
ИМДБ: https://www.imdb.com/title/tt3203528/
Страница: https://www.facebook.com/badsamfilm/

Upgrade, Ъпгрейд, Надграждане (2018)

С добро качество и английски субтитри в Замундата. Пак качеството не е изкъртващо, но са забележителни коментарите. При известната ни нагласа на замунденските хейтъри е впечатляващо, че всички се размазват да го хвалят. Това, разбира се, може да бъде и лош знак, но ние тук в групата го разчитаме правилно 🙂 Тъкмо ще имам какво да гледам довечера. P.S.: Актьорите не са мой тип, но историята ми допадна много. Отнесе си десетката в ИМДБ.

A Prayer Before Dawn, Молитва преди зазоряване (2017)

a prayer before dawn / молитва преди зазоряване 2017Другата страна на Тайланд. Шокиращо, грубо и без никакви палми, плажове и т.н. Обичта към бокса се превръща в порив да оцелееш, ако ти е писано.
Струва си да се погледне този Роки на 21 век, наврян в на кучето…

Е, да кажем, че на фона на останалите мощни бози се откроява. За шедьовър не може да се говори, но е качествено заснето и е добре да се види. Аз бих следил творчеството на режисьора Jean-Stéphane Sauvaire, както и на прекрасния млад актьор Joe Cole (роден 1988 г.), да видим какво ще направят, ако евентуално снимат нещо извън рамките на строгата биография.

Има го в Zamuda, Арената и навсякъде (ЛИНК). Още ТУК!
ИМДБ: https://www.imdb.com/title/tt4080956/
Хаштагове: #APrayerBeforeDawn, #A24

Den of Thieves, Бърлога на крадци (2018)

The Hurricane Heist, Категория 5 (2018)

Avengers: Infinity War, Отмъстителите: Война без край (2018)

Rampage: Унищожителите (2018)

Jurassic World: Fallen Kingdom, Джурасик свят: Рухналото кралство (2018)

Сериали, излезли при нас през 2018 година

The Terror, Ужас (2018– )

Това е едно от най-добрите неща, които съм гледал online изобщо през 2018 г.!

Bad Banks, Лоши банки (2018– )

Жесток европейски сериал. Първата серия ме размаза. Обичам такива финансови хави, които са обяснени като за почитателите на Селена Гомес. Не че почваш да разбираш от финанси, обаче хващаш кой герой кой е, за какво горе-долу се бори и защо не бива да си държиш парите в банка.

Прекрасно е, че героите се различават и бързо се запомнят, действието е динамично, а музиката – адекватна.

Castle Rock, Касъл Рок (2018-)

Castle Rock (2018-) по произведения на Стивън Кинг започва действието си в затвора Шоушенк, чийто директор ефектно се самоубива. Постепенно обещават ужасът и мистериите да завладяват все повече публиката.

Днес излязоха първите три серии по тракерите, като първата от тях е със съвсем прилични български субтитри.

(EDIT: Първата серия е малко тегава, защото въвеждат героите, но във втората става интересно.)

Сериалът е особено ценен за хората, които подробно познават творчеството на Кинг. Това е една от причините да тръгва с толкова висок рейтинг в IMDB – 9.1 от около 640 гласували.

Ще видим обаче как ще се представи по-нататък. Засега откривам мнения само от заклети фенове на писателя, което не дава гаранция за най-голямата обективност на света. За сметка на това тези отзиви са толкова екзалтирани, та чак да се притесни човек.

Ами не е лоша първата серия, но май се иска да си чел произведенията, за да те заинтригува. Хареса ми играта на актьорите, но не и динамиката. Ще се види и вторият епизод.

На авторите много им се иска преливането от „Изкуплението Шоушенк“ в този филм да стане механично, но не се е получило.

В Шоушенк имаше стегнато повествование и целенасочено действие. Докато тук – за да запълнят по-големия обем ли, що ли – заплитат един милион произведения и са склонни да се отдават от време на време на визуално-поетични импресии.

Лошото е, че в повечето случаи при сериалите колкото повече напредва историята, толкова повече се олабва работата. Дано не съм прав. Просто давам глас на съмненията си.

La casa de papel, Къща от хартия, Money Heist (2017– )

Condor, Кондор (2018)

Вече в subsunacs има субтитри за първите 2 серии от #Condor (2018), които са достатъчни, за да добиете представа. Това е добре замислен шпионски сериал, все пак е направен по книгата „Six Days of the Condor“ на James Grady и по филма „Three Days of the Condor“ (1975) на Сидни Полак с Робърт Редфорд, Фей Дънауей и Макс фон Сюдоф.

През 2018 година се разчита на млади и непознати актьори и стабилен сюжет, който равномерно увеличава напрежението. Още в първата серия избиват по-досадните от тях, така че да се надяваме да не бъдат заменени от други, по-досадни. Но срещнах отзиви, че хората гледат целия сериал наведнъж, защото е толкова увлекателен, че не могат да го оставят. На мен лично първата серия ми хареса достатъчно, за да погледна и втората.

На актьора Max Irons в главната роля страшно много му се иска да прилича на Робърт Редфорд като малък и донякъде му се получава 🙂 Неговият герой е програмист, чийто проект за откриване на терористи се харесва доста в ЦРУ. В резултат всички биват въвлечени в мащабна афера, която заплашва живота на милиони.

Доста по-приятна роля обаче прави Brandon Fraiser – на оплешивяващ едър гадняр, който участва в разработката на страшен чумен вирус и иска да унищожи една сериозна част от човечеството. Именно той е, който ме провокира да сваля и втория епизод.

P.S. Третата серия обаче няма да я гледам, след като втората едва докарах до средата.
–––––––-
ИМДБ: https://www.imdb.com/title/tt6510950/

Филми от 2017 г., които са излезли online през 2018 у нас:

Ghost Stories, Истории за духове (2017)

Професорът по психология Филип Гудман изучава плашещите истории на трима души, които изглежда са се натъкнали на свръхестествени проявления: Нощен охранител, подрастващ и бизнесмен.

Скептично настроеният учен се превръща от наблюдател в активен участник. Убеден е, че всичко загадъчно може да се обясни с формули от рода на „Битието определя съзнанието“, „Светът е произлязъл съвсем случайно от космическия хаос“ и „Горд съм със своите родители – маймуните“.

Филмът е сниман във Великобритания. Типично английско кино, изпипано като от автори, които са посещавали добро и скъпо училище по филмово майсторство. Традиционно запомняща се атмосфера, позната от най-добрите истории на ужасите. Забележителни природни картини.

Не са се напъвали да направят супер оригинален сюжет, а просто нещо интересно и увлекателно. На фона на откровения траш, който властва в жанра #ужаси, Ghost Stories се отличава с високо качество.

Добри актьори (напр. Martin Freeman, Билбо Бегинс), добре заснет филм с на места тънко британско чувство за хумор. Има висок рейтинг в ИМДБ за жанра си – 6.6 от над 6000 гласували.

Заслужава си да се погледне! Няма да ви изкърти от гениалност, но и няма да си загубите времето.
–––––––––
IMDB: https://www.imdb.com/title/tt5516328/
Хаштаг: #GhostStories, #MartinFreeman,
P.S. Да не се бърка с Ghost Story!

Tiger Girl, Тигрица (2017)

Немско филмче от типа на Good Time (2017) за момичета гаднярки и анархистки в Берлин. Може доста да се научи защо там така се млатят безразборно по подлезите в метрото например.
В главната роля е Ella Rumpf, каката на вампирката от RAW (2017).
Има го в Зелката с горе-долу прилични субтитри.
Хаштаг: #TigerGirl
ИМДБ: https://www.imdb.com/title/tt6082614/

Revenge, Отмъщение (2017)

Брутален! Възхитителна режисьорка, ще я следя. Има какво да се види и да се чуе. От мен 10 от 10.

Small Town Crime, Престъпление в малкия град (2017)

Изгонен от редовете на полицията алкохолик не може да преживее факта, че вече не е ченге, и се впуска в разследване на убийство. Това го въвлича в приличен криминален трилър. Според мен филмът е много подценен, защото хората очакват от актьора в главната роля #JohnHawkes да участва само в комедийни роли. За щастие това не е комедия. Гледа се на един път. Small Town Crime Film. Джон Хоукс е велик!

The Ritual, Ритуалът (2017)

Впечатляващ британски хорър на #Netflix с много висока за жанра си оценка (6.3), сниман в труднопроходимите гори в планините на Северна Швеция. Изгледах 20-ина минути от него и продължавам нататък. Това време е достатъчно, за да се види, че филмът не е правен от дипломиращи се студенти в стая с бюджет от 20 паунда. Действието започва веднага, без любовни и хумористични интродукции, напрегнато и вълнуващо.

P.S. Мернах го в Замунда със субтитри вече.
P.P.S. Първоначалното ми добро мнение се затвърди, след като изгледах целия филм.

Хаштаг: The Ritual, #TheRitual2017

L’insulte, Обидата (2017)

Нелюбовь, Нелюбов (2017)

Мнението ми в по-подробен материал ТУК.

I Don’t Feel at Home in This World Anymore, Не се чувствам повече у дома в този свят (2017)

Verónica, Вероника (2017)

Deoking, Кралят, The King (2017)

The Death of Stalin, Смъртта на Сталин (2017)

Пишете и вие по-долу в коментарите, ако сме пропуснали някой добър филм, излязъл тази година онлайн, за да го добавим, или пък ако имате по-точна информация откъде може да се дръпне самият филм или субтитрите!

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “2018: Най-хубавите филми онлайн, които съм гледал (дописва се постоянно)

  1. THE TERROR го има в Замундата с булгаристански субове и не е никак зле. Гледа се на един дъх.

    • Мерси много, Василе! Ще добавя тази важна информация. Филмът наистина ми е от най-любимите. Той излезе в началото на 2018 г., обаче си задържа първенството до края, като ми е №1 не само сред сериалите, но и сред всички останали филми, които съм гледал онлайн и на кино.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.