Изрязване на снимки online директно в админа на WordPress (Супер удобно!)

Изрязване на снимки online най-лесно се прави директно преди самото публикуване в админа на Уърдпрес (WordPress).

Това ви освобождава от нуждата да търсите програми или други онлайн инструменти.

Функцията е удобна за автори, които работят с хостван сайт. Това означава, че wordpress.com най-вероятно няма да ви свърши работа. Там функциите по редактиране на снимка са ограничени до преоразмеряване, завъртане, „флипване“ и промяна на аспекта. Пак е добре, но за нашите цели не помага. Ние не искаме просто да намалим снимката, а да я изрежем, да я кропнем.

Но и в двата случая трябва да качите снимката и да кликнете върху Редактиране на изображение.

изрязване на снимки online - 012345То се отваря след като сте маркирали снимката и сте щракнали върху моливчето за редактирането й.

изрязване на снимки online - 0189За да нямате ядове по-късно, изберете от „Настройки на изгледа“ опцията „Пълен размер“ (после можете да си я намалите колкото искате).

изрязване на снимки online - 01654Влизаме в „Редактиране на оригинала“.

Маркираме с мишката областта, която искаме да изрежем. Можем да коригираме селекцията с мишката, да я местим, разширяваме и стесняваме.

изрязване на снимки online - 0167И горе вляво избираме графичната команда „Изрежи“ (Crop).

изрязване на снимки online - 0145След като сме я изрязали, можем да обърнем огледално снимката, да я флипнем по хоризонтала или по вертикала, можем да я завъртим по часовника или наобратно. Можем и да върнем назад, ако сме оплескали нещо.

След това не забравяме да запазим промените със синьото копче „Запис“.

Също ценна функция е и „Преоразмеряване„, която ни дава възможност да зададем точни размери. Примерно ако снимката ни е широка 700 пиксела, а широчината на публикацията ни (entry-content) е 615 пиксела, рискуваме снимката да излезе от пределите на публикацията и да влезе в сайдбара, което е доста неприятно.

изрязване на снимки online - 0123В такива случаи си избираме ширина 615 и всичко е точно! Важно е да се уточни, че при това преоразмеряване снимката може само да се намалява, но не и да се увеличава. Ако искате увеличаване (enlargement), при това със запазване или подобряване на качеството, неприятно ми е да ви го кажа, но за такъв случай по-добро от Фотошоп не е измислено.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.