Безплатна изработка на рекламни банери на наши клиенти!

В тази статия ще разгледаме банерите, които сме предложили като безплатна изработка, както и някои цени.

Предложихме безплатна изработка на рекламни банери на наши клиенти, които пускат реклама за интернет при нас в продължение на няколко месеца. Ще продължим да дописваме материала с нови примери и илюстрации на тази услуга, а също и цени, когато тя е била платена. Текстът се дописва най-отгоре, така че първо ще виждате най-новите ни неща.

26 май 2015: Обновяване на банерите на наши рекламодатели.

изработка на рекламни банери на наши редовни рекламодатели.

Създадохме нови рекламни банери на наши редовни рекламодатели.

Тъй като броят им нарастна, се наложи цялостно подновяване на банерите на някои от основните ни рекламодатели. Започнали сме също така да правим специални реклами за мобилни изображения, като на декстоп компютрите се виждат едни, а от мобилни устройства – съвсем други.

рекламен банер на Боряна Тотева

Карето на маг Боряна Тотева, жената скенер.

Естествено, това им беше предложено напълно безплатно, но в същото време бихме могли да правим и подобни срещу заплащане.

изработка на рекламен банер на Анастасия Христова

Анастасия Христова е доволна от банера си.

Повечето от тези реклами се намират на сайта Чудеса.Нет, затова са предимно на ясновидки. Започнахме да пускаме промоционално по-редовните от тях и на сайтове като Лечител.Нет, Здраве.Орг, БГ билка.Ком. Те имат не по-малък трафик от Чудеса и аудиторията им е не по-малко подходяща.

банер на Каролина

Каролина дава услугите си по телефона.

При тях предимството е, че няма конкуренция от страна на рекламодателите. На последните три изброени сайта е инсталиран подходящ дизайн, който позволява лесно да се публикуват различни реклами за декстоп компютри и мобилни устройства.

Евелина Лютова - Евина. Каре на Чудеса

Карето на Евелина Лютова

Всяко едно от тези карета е направено безплатно, но ако бъде поръчано от клиент, който не ни е рекламодател, би имало цена от 50 лева без ДДС. Цената се определя не от размерите на карето, а от трудността на неговото изпълнение и от времето, което отнема за направата си.

30 април 2015: Навлизане в нишата „сайтове за запознанства“. Цена на рекламния банер: 50 лв.

рекламен банер изработка цени

Този анимиран банер влиза в категорията цени от 50 лева, защото е изработен за наша крупна рекламодателка.

Този банер направихме на крупна рекламодателка по новинарските сайтове, затова и цената му е толкова ниска – 50 лева. В неговата изработка беше включена и консултация за нишата със сайтовете за запознанства, в която имаме опит, а също и контакти със собственици на водещи подобни сайтове.

Общо взето препоръката ни беше на сайта да си осигури повече дами, защото сайтовете за запознанства стават популярни, ако има достатъчно жени на тях. За съжаление Фейсбук гази като с валяк всички подобни сайтове и нежните половинки се регистрират с готовност първо там. Но както и да е: При повече късмет и находчивост дори дейтинг сайт може да пробие.

26 април 2015: Рекламна слепота и как да я преборим с банери тип „скрита реклама“

izrabotka-na-banerТези дни с един клиент измислихме хитър начин да преборим известната „рекламна слепота“, при която потребителите си изграждат способността просто да не забелязват рекламите по сайтовете. Според това явление, ако една реклама е оформена красиво като банер, вероятността хората да я видят значително намалява.

С клиента решихме да оформим банера като текст в стилистиката на заглавието и подзаглавието, звездичките с рейтингите, бутоните за туитване, лайкване и прочие, а също и с броя прочити на публикацията. С две думи не биваше да изглежда като банер, а като анонс.

Този банер вдясно е направен специално за настоящата публикация, така че заглавието и подзаглавието са избрани произволно и са общо взето безсмислени. Но привличат погледа повече от най-красивия банер, просто защото не са оформени като банер, а като заглавие, и по този начин успяват да избегнат явлението „рекламна слепота“.

21 април 2015: Безплатният банер на FoodPanda.

изработка на банер за Фуудпанда

Банерът, който изработихме за Фуудпанда.

Междувременно предложихме безплатен анимиран банер и на нашите клиенти от www.foodpanda.bg, които организират тези дни първия суши фестивал и искаха да популяризират събитието по нашите сайтове. Тъй като предприеха сериозна кампания с публикации, им направихме това банерче вляво.

Идеята при него е съобщението за суши фестивала да се чете еднакво добре и отгоре надолу, и отляво надясно, така че да има смисъл. И да се поставя акцентът върху 40-те процента отстъпка, защото те са най-важното, което се очаква да привлече вниманието на читателите.

Обикновено това не се взима предвид и е широко разпространено явление при направата на банери у нас надписите да се подреждат според мястото, което е останало след поставянето на картинката. В резултат се получава нещо, което се очаква може би да се чете от араби – отдясно наляво. Или пък масово най-важният акцент се завира някъде, където е трудно да бъде открит, дори и от обиграното око на старите дизайнери 🙂

31 март 2015: Банерите на първия клиент,

за когото започнахме да пишем тази публикация.

изработка на рекламен банер за зелено кафе

Банерът за зелено кафе (кликни върху изображението за да го видите анимирано и в цял размер 960х90 пиксела).

Банерите, които нашите клиенти даваха, бяха добри, но преценихме, че може да бъдат направени и още по-добре. Затова изработихме варианти, които евентуално да привлекат вниманието им и да ги спечелят като клиенти за дизайн и по-нататък.

Разгледахме какво излиза в Гугъл по темата за отслабване със зелено кафе и за смаляването на кокалчето на краката. Оказа се, че тези две ниши са жестоко експлоатирани по цял свят.

Много хора са работили върху тях чисто визуално, правейки банери и различни фотошопнати изображения, илюстрации за текстовете си, кавър фотота за Фейсбук, картинки за туитове и пр.

Тъй че за да изработим адекватни и хубави банери, се налагаше да вземем предвид постигнатото до момента.

изработка на банер за уголемено кокалче на крака

Банерът за смаляване на уголеменото кокалче на крака. За пълен размер и анимация – клик!

Много колеги в България допускат следната грешка: Те сядат да работят „от нулата“, от белия бекграунд и изобщо не се интересуват от „световните достижения“. Правят това, което могат – слагат патерн, градиент и цвят на подложката, някаква асоциативна картинка и текст, като ги стилизират малко.

После не отделят още време, за да ги анимират, а на принципа на минималното съпротивление приключват с проекта. Тъй като много от тях се опитват да поддържат ниски цени, те искат да свършат цялата работа за не повече от 10-ина минути и това, разбира се, си личи по крайния резултат.

Да правиш банер от „от нулата“ е същото като да пишеш стихотворение, без да имаш идея и без да знаеш какво искаш да кажеш на читателите. В такива случаи колкото и да гледаш тавана и да гризеш молива откъм горната му страна, това няма изобщо да ти помогне.

Изследването на постигнатото до момента обаче има някои забележителни предимства, които е добре да се вземат предвид, преди човек да започне прави какъвто и да бил банер.

Проучването на дизайнерската ниша при изработка на банери води до:

  1. По-импулсивно участие в съвременните процеси и тенденции. Както те могат да обогатят нас с идеи и опит, така и ние можем да обогатим тях и да дадем принос към общия фон;
  2. Откриване на похвати, за които е нямало да се сетим, ако просто така си седим и си разсъждаваме. По този начин подобряваме стила си на работа, както и качеството на всички банери, които се произвеждат;
  3. Получаване на чисто търговско познание за това, какво се продава по света, как се продава. Какво се търси и как може да бъде привлечено вниманието на купувачите;
  4. микеланджело буонароти и изработката на рекламни банери

    Микеланджело Буонароти

    В добавка към горното – търговският усет е задължителен при изработката на банери и всякакви рекламни материали. Защото тяхната цел е да продават, а не да са просто красиви. Един банер, дори да е направен от преродения Микеланджело Буонароти, ако не може да продаде продуктите и услугите, за които е създаден, той нищо не струва.

Защо предлагаме безплатна изработка на банери на своите рекламодатели.

По-крупните и редовни рекламодатели при нас имат възможността еднократно да се възползват безплатно от изработката на един рекламен банер за бизнеса си, за да се убедят, че това, което можем, е конкурентно способно, красиво и издържано в духа на съвремието.

Че разбираме идеята за направата на самото рекламно изображение (сега е модерно да се нарича криейтив) – то да продава или да убеждава читателите да извършат онова действие, което се очаква от тях и което е в техен интерес.

Опитваме се по този начин също така да повишим самата ефективност на рекламата при нас. Защото ако даден клиент иска да рекламира с недостатъчно красиви, невършещи работа банери, в крайна сметка той може да реши, че от тази реклама няма полза и да се откаже да рекламира следващия месец.

Уверения от рода на „Ако рекламата ти е видяна от 4.5 милиона души за 30 дни и не си успял да направиш продажби, значи проблемът е не в тези милиони хора, а в твоята реклама или в твоя продукт“ – обикновено не помагат. Затова ние искаме да помогнем на рекламодателя в създаването на самия криейтив и в продажбите, за да не се обясняваме излишно и да не се „гледаме с наведени очи“, ако няма поръчка по негова вина.

Естествено – не е за подценяване и фактът, че по този начин се печелят и най-сериозните клиенти за дизайн и изработка на банери. Защото когато човекът се увери, че нашите банери и рекламата при нас наистина вършат това, за което са създадени, тогава той започва да ползва услугите ни непрекъснато – вече срещу заплащане, за всеки свой нов проект. (Още повече че нашите цени са най-добрите!)

А също така рекламодателят и клиент за изработка на банери ни препоръчва на приятели, които имат нужда от това. Случвало се е стотици пъти!

Георги Календеров

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.